Programma

Theaterstraat 2016

 • David Wurczel

  David Wurczel

  Klassieke composities op de akoestische gitaar.

  David Wurczel wordt vergeleken met de meester gitarist, de Edison winnaar Harry Sacksioni, de beste akoestische gitarist van de Benelux. David speelt eigen klassieke composities op de akoestische gitaar. Hij speelt evenals Harry Sacksioni, drie verschillende partijen gelijktijdig. De begeleiding, de solo en de baspartij. Virtuoos. Wereldklasse. De artistieke loopbaan van David is begonnen toen hij 7 jaar was. Hij kreeg gitaarlessen van Diana Chytilová en trad in die periode al hier en daar live op. Later ontdekte hij dat het schrijven van eigen klassieke composities de grote uitdaging was en werd hij een gitarist van wereld klasse. Tijdens het concert toont videokunstenaar Ewout van Roon een film waarin schilderijen van beeldend kunstenaar John Ligtenberg te zien zijn. David Wurczel laat zich bij zijn gitaarspel door deze beelden inspireren.

  Website

 • Yvonne van den Eerenbeemt

  Yvonne van den Eerenbeemt

  Kleinkunst van hoge klasse

  Yvonne van den Eerenbeemt won zilver bij het concours om de Wim Sonneveld prijs 2014. “Yvonne is een groot talent en grijpt u bij de kladden”, aldus de jury van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Over deze finaleavond schreef het NRC “Beste actrice van de avond” en de Volkskrant: “IJzersterk slot”. Het Haarlems Dagblad schreef: “Yvonne weet iedereen op het verkeerde been te zetten en switcht moeiteloos van glasharde grappen naar gevoelige, wanhopige personages”.

  Website

 • Vertelgenootschap Apeldoorn

  Vertelgenootschap Apeldoorn

  Luister en geniet!

  Vertelgenootschap Apeldoorn is een groep van 12 mensen, met elkaar verbonden door de liefde en passie voor het vertellen van verhalen. Sinds 1996 treden ze op in Apeldoorn en wijde omgeving, voor groot en klein publiek, voor jong en oud, in een huiskamer, of op een podium, binnen en buiten, tien minuten of een avond lang. Ze vertellen bij feesten en vieringen, in huiselijke kring of in kerken, musea, verzorgingshuizen, scholen, bedrijven, bij een kampvuur, tijdens een wandeling of waar dan ook. Luister en geniet!

  Website

 • 3koteboebo

  3koteboebo

  Vrolijke voorstellingen met veel liedjes en sketches

  Al meer dan 20 jaar maken we vrolijke voorstellingen met veel liedjes en sketches. Een heleboel onzin en dingen die nergens over gaan. Vooral niemand kwetsen of voor schut zetten, behalve onszelf, dat vinden we leuk. Ons handelsmerk is een voorstelling brengen die je niet na kan vertellen. Dat klinkt gevaarlijk, maar integendeel, het is ontzettend onschuldig, maar gewoon bedoeld als pure ontspanning in Sallandse vorm. Soms dialect, soms niet. Graag tot ziens op 24 september, Hans Kolkman (ko) Mark te Boekhorst (teboe) Wilco Boksebeld (bo)

  Website

 • Flor ‘d Luna

  Flor ‘d Luna

  Nachttrein naar Lissabon

  Flor d’Luna werd in 2005 opgericht door gitarist/componist Marcel Verheugd en zangeres Carla Koehorst. Sinds die tijd heeft Flor d’Luna zich ontwikkeld van een (wereldmuziek-)duo dat zich vanaf 2007 toespitste op de Portugese Fadomuziek, naar een trio (met celliste Manuela Verbeek) dat inmiddels een geheel eigen weg is ingeslagen. In de composities van Marcel Verheugd zijn de Fado-invloeden regelmatig nog terug te horen. In sommige stukken echter opent zich een nieuwe klankwereld, waarbij wel de Portugese taal gehandhaafd blijft. In 2014 is inmiddels hun 3e CD opgenomen en dit jaar wordt hard gewerkt aan het nieuwe programma “Nachttrein naar Lissabon”.

  Website

 • Puur Zang

  Puur Zang

  Luister Muziek

  De mannen van kleinkunstduo Puur Zang (Walter Hoogterp & Coen Seur) brengen een genre dat je soms recht in het hart raakt en dan weer vol in je lachspieren. Ze waren te horen op regionale en nationale radiozenders en traden op in theaters, literaire café ‘s en culturele festivals. En ze zijn nog steeds alive & kicking!

  Website

 • Sanne Biezeman

  Sanne Biezeman

  Venusvingers

  Venusvingers schetst het leven van een zestienjarige dochter die samenwoont met haar dominante moeder; een vrijgevochten seksuologe en bekend columniste die ongegeneerd verslag doet van haar leven. Dochter ervaart de opdringerige openhartigheid van haar moeder als steeds beklemmender, wat leidt tot wraak en het spel Venusvingers. Sanne Biezeman is te vinden op Facebook.

  Website

 • Graficus

  Graficus

  Oude Meester - over broederliefde in de kleedkamer

  In Oude Meesters van regisseur en schrijver Ger Thijs komen de gebrouilleerde broers Richard en Coen in dezelfde voorstelling terecht, een krakkemikkige thriller over de Tweede Wereldoorlog. Geen van beiden heeft daar echt zin in, maar geldgebrek en werkloosheid dwingen hen tot een gezamenlijke tour langs lege theaters en troosteloze kleedkamers. Hoe langer de tour duurt, hoe meer het wederzijds wantrouwen verdwijnt en hoe meer ze elkaar weer voorzichtig in vertrouwen durven te nemen. Over het verdriet van een scheiding of de zorgen om een dementerende echtgenote. Halen ze het einde van de tournee? Broederliefde vervangt de eerder aangekondigde uitvoering van Bloedjeuk wegens ziekte van een van de spelers.

  Website

 • Maarten Ebbers

  Maarten Ebbers

  Appeltje Eitje

  Maarten Ebbers is zo'n jongen waar er wel meer van zijn. Je kent ze wel. Brilletje, buikje, blonde haren, scheve tanden: aardige gast. Maar dan pakt hij zijn gitaar en scheurt en jankt en verleidt, monden zakken open en billen schuiven naar de puntjes van de stoelen. Dit is te muzikaal om cabaret te noemen. Maar voor een muzikant is hij wel errug grappig! In 2009 won Maarten Ebbers zowel de jury- als de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en heeft daarna met solovoorstellingen in de Nederlandse theaters gestaan. Appeltje Eitje is een vervolg op zijn eerdere theatervoorstellingen en biedt wederom veel humor, verhalen en goede muziek. Maarten weet moeiteloos om te schakelen tussen de hilarische grap en mensen wijzen op wat er nog allemaal in de wereld te doen is. Daarbij is hij constant verrassend!

  Website

 • EmmerTrommelen

  EmmerTrommelen

  Energieke workshop en interactief muziekspectakel

  Muziekdocent Tudor Rutjes en gitarist Mark de Grauw hebben hun krachten gebundeld en geven op unieke, energieke en educatieve wijze een workshop EmmerTrommelen. Met het super Emmer Trommel drumstel, elektrische gitaar, emmers en stokken zorgen zij voor een spetterende, dynamische en onvergetelijke gebeurtenis . Bij EmmerTrommelen draait alles om kijken, luisteren en samenwerken. Pas als iedereen efficiënt en goed samenwerkt en de kracht hiervan voelt en hoort transformeren eenvoudige slagtechnieken door de groepsdynamiek tot een energierijk en een verrassend EmmerTrommel drumspektakel. Voor onze workshop EmmerTrommelen hoef je niet te kunnen drummen of muzikaal te zijn.

  Website

 • Dennis van Aalst

  Dennis van Aalst

  Knielen op een lego-steentje

  De inhoud van deze voorstelling is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en bevat strikt vertrouwelijke informatie. Aan deze voorstelling inclusief de bijlagen kunnen geen rechten worden ontleend. Op geen enkele wijze is de afzender aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit echte informatie. Elke gelijkenis met bestaande gebeurtenissen of personen berust op de werkelijkheid. Meer over Dennis: uitvinder van de Rummikub-vrouw, zat in VARA's Comedy Club Katendrecht, was te gast bij Jeroen Pauw én werd op de lagere school door de sportdag-commissie geprezen om zijn kwetsbare doch verfijnde manier van koekhappen (28 seconden) en zaklopen (43 seconden). Echter, de enige garantie die je bij hem hebt: hij is ongecensureerd kaal. Komt dat zien. Of beter van niet. Kijk zelf maar.

  Website

 • Hennie Schippers

  Hennie Schippers

  Figurentheater Schil: De Vogelhoedster

  Figurentheater Schil maakt voorstellingen met poppen en objecten, veelal geïnspireerd op literaire teksten. Zo ook de voorstelling De Vogelhoedster. Uitgangspunt hierbij is geweest onderstaand dagboekfragment over een kuikenembryo van de dichteres Vasalis: “Het lag op zijn gele rood - beaderde dooier als op zijn beloofde land: je kon door zijn kop en hals heen zien, zijn snavel was krachtig en smartelijk. Hij was heraldisch en eerbiedwaardig, alsof hij de grootste, meest wonderlijke, voor - wereldlijke vogel zou zijn geworden”. De voorstelling is non-verbaal, maar zal worden ondersteund door muziek. Spel: Hennie Schippers. Regie: Frans Leenderts.

  Website

 • Charlotte Glorie

  Charlotte Glorie

  Op het gevoel

  Durf jij het aan om verder te kijken dan je neus lang is? Laat je dan verrassen door de originele kijk op het leven en de maatschappij van de blinde, Apeldoornse kleinkunstenares Charlotte Glorie. In haar luisterliederen en conferences vertelt en zingt zij over alles wat haar raakt en bezighoudt, soms hilarisch, soms ontroerend, maar altijd herkenbaar voor iedereen met een open blik. Zo wisselen het tragikomische relaas van een overspannen schooljuf, een bijtende song over de toekomst van de zorg, een indringend, Afrikaans klinkend lied over een in Nederland wonende vluchteling en een absurdistische sketch over een woonwijk speciaal voor blinden elkaar af. Charlotte Glorie schrijft al haar teksten en melodieën zelf en begeleidt zichzelf aan de piano.

  Website

 • Eva v.d Bosch & Deborah v.d. Velde

  Eva v.d Bosch & Deborah v.d. Velde

  Er was eens een mens

  "Er was eens een mens. Hij leek altijd te dansen. Kin omhoog en borst vooruit. Trots balancerend, voor een gretig publiek. Ogenschijnlijk gelukkig maar bang voor de val. Zo bang voor de val.” De huidige maatschappij bestaat bij de gratie van snelheid. Snelle resultaten, snelle bevrediging en het liefst in een handige meeneemverpakking. Er was eens een mens onthult de schoonheid van het schijnbaar alledaagse. Welk moois zit verborgen in de dingen om je heen? In de toevallige ontmoeting met een vreemde? Laat je meenemen in een grofvolkoren muziektheaterervaring on-the-go. Wie weet gaat deze voorstelling meer over jou dan je verwacht. Met eigen liedjes, humoristische en ontroerende verhalen en anekdotes zetten Eva & Deborah de wereld even stil.

  Website

 • Henk Boogaard

  Henk Boogaard

  Nederlandstalige liedjes, gedichten, korte verhalen

  Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes, gedichten, korte verhalen, mono- als wel dialogen en one-liners over dat wat hem raakt, opvalt, bezighoudt, of hem zomaar te binnen schiet. Ze zijn cabaretesk van aard en handelen over allerlei herkenbare zaken des levens zoals: groente, fruit, dieren, kleine ongemakken en over hoe men met elkaar placht of tracht te communiceren. Daar bij Henk de taal zo centraal staat, komen zijn tot in de puntjes verzorgde teksten het beste tot hun recht bij een aandachtig gehoor. Bij het vertolken van zijn eigen wijsjes begeleidt Henk zichzelf op één akoestische Spaanse gitaar; alleen dan!

  Website

 • Mannen van Taal

  Mannen van Taal

  Pieterse en Van Pamelen Verzamelen!

  Frank van Pamelen en Jan J.Pieterse maken sinds jaren naam als Mannen van Taal. In deze hoedanigheid hebben ze het publiek getrakteerd op puntgave literaire kleinoden en oneliners. Pieterse & Van Pamelen fileren liedteksten, rekenen af met onnodig Engels, hakken in op vakjargon en dissen met dichtvormen. Een woordenspel vol zinderende zinnen, gespierde taal en het betere versvoetenwerk. “Pieterse & Van Pamelen Verzamelen” is een greep uit wat zij al die jaren brachten aan puntdichten en vrolijke verzen. (Plezierdichters, Open Dichtshow 1 en 2, Schrijven geschiedenis en Mannen van Taal). Dit afgewisseld met nieuw werk. www.janjpieterse.nl

  Website


In de pauzes

Bij ieder passe-partout!

 • Another Road

  Another Road

  Theaterstraat Ugchelen wordt afgesloten met een spetterend optreden in de grote tent door Another Road. Een band waarvan een aantal leden al in 1975 samen muziek maakten maar die sinds 2009 onder deze naam en met de huidige samenstelling optreden. Ze spelen populaire nummers uit de zestig- zeventig en tachtiger jaren van de vorige eeuw.

  Website

 • Diksie Street Jazzband

  Diksie Street Jazzband

  De Diksie Street Jazz Band opent dit jaar de Theaterstraat. De band stelt zich ten doel om op een zo authentiek mogelijke wijze de oorspronkelijke New-Orleans muziek ten gehore te brengen. Hierbij ligt de nadruk op het collectieve spel, afgewisseld met zang en melodische soli. Dit alles op een wijze waarbij het show-element niet uit het oog verloren wordt.

  Website

 • Tammo Tamminga

  Tammo Tamminga

  Tammo Tamminga is al lange tijd bezig als singer-songwriter. Eerst schreef hij in het Gronings dialect en begeleidde hij zichzelf op gitaar. In 2004 zag zijn eerste CD Dammeet (Straks) het levenslicht. Vervolgens stapt hij over op het Nederlands en maakt hij als singer-songwirter twee CD’s in 2012 en 2015. “Andere Vrouw” beschrijft de ellende en nieuwe hoop die een echtscheiding met zich meebrengt en “Engel” gaat wederom over relaties. Dit album maakte hij samen met de getalenteerde sopraan Minke Zeillemaker (o.a. Deventer Vocaal Ensemble). Bij de Theaterstraat Ugchelen speelt hij in de pauze een mix van zijn Nederlandstalige liedjes en maakt her en der een uitstapje naar zijn grote held Elvis Presley.

  Website

 • Bernard Brogue

  Bernard Brogue

  Bernard Brogue behoort tot de Britse school van singer songwriters zoals John Martyn, Nick Drake en Allan Taylor. Bernard treed regelmatig op in Schotland. In 1996 eindigde hij als tweede met zijn lied Down River in het prestigieuze Edinburgh International Singer Songwriter Contest. Eind jaren negentig en begin jaren tweeduizend toerde Bernard solo door Engeland en Schotland. Vanaf 2001 treed hij regelmatig op met Vincent Gal op drums en percussie en Tom Janssen op fretloze bas en keyboards. Bernard heeft een drietal CD’s uitgebracht die in het folk circuit allemaal goed zijn ontvangen. Hij treedt op in de pauze van de Theaterstraat.

  Website