Programma

Theaterstraat 2018

 • Rouxlala

  Rouxlala

  Rouxlala trekt aan de bel

  Bewapend met huishoudelijk gerei en prachtige zangstemmen, trekt troubadoursgezelschap Rouxlala aan de bel en komt bij iedereen binnen. Tynke Luske, Daan Kien en Mieke Rous, brengen liederen van eigen, ambachtelijke makelij. Hun stijl herbergt de ironie van de kleinkunst, het verhalende van de folk en de snik van de smartlap. Groot en klein menselijk leed, de kracht van de massa en de eenzaamheid van de enkeling, passeren de revue. Met een gezonde portie zelfspot, weet Rouxlala van alle kommer en kwel een waar feest te maken.

  Website

 • EmmerTrommelen

  EmmerTrommelen

  Energieke workshop en interactief muziekspectakel

  Muziekdocent Tudor Rutjes en gitarist Mark de Grauw hebben hun krachten gebundeld en geven op unieke, energieke en educatieve wijze een workshop EmmerTrommelen. Met het super Emmer Trommel drumstel, elektrische gitaar, emmers en stokken zorgen zij voor een spetterende, dynamische en onvergetelijke gebeurtenis . Bij EmmerTrommelen draait alles om kijken, luisteren en samenwerken. Pas als iedereen efficiënt en goed samenwerkt en de kracht hiervan voelt en hoort transformeren eenvoudige slagtechnieken door de groepsdynamiek tot een energierijk en een verrassend EmmerTrommel drumspektakel. Voor onze workshop EmmerTrommelen hoef je niet te kunnen drummen of muzikaal te zijn.

  Website

 • Michel van Zeist

  Michel van Zeist

  Goochelen met Michel

  Michel is geen illusionist die weesmeisjes doorzaagt of olifanten laat verdwijnen. Hij is een grootmeester in de kleine goocheltrucs. Met onder meer bankbiljetten, munten, speelkaarten, horloges en mobiele telefoons weet goochelaar Michel het publiek te entertainen. Hij breekt het ijs en zorgt voor een ongedwongen sfeer. Michel is een graag geziene goochelaar en heeft voldoende ervaring om uw hooggespannen verwachtingen waar te maken. Over zijn optreden zal nog lang worden nagepraat.

  Website

 • Céline Janssen

  Céline Janssen

  Opera for Dummies

  De jonge sopraan Céline Janssen laat zien hoe geweldig opera is. Opera gaat eigenlijk over 2 dingen: dood & erotiek. Heel eigentijds dus! Van Puccini en Mozart tot Bernstein en Fauré, Céline zingt een veelzijdig repertoire in een eigentijds jasje. Na afloop is iedereen opera-fan!

  Website

 • Frédérique Arnold

  Frédérique Arnold

  De Levensgenieter

  In 'De Levensgenieter' grijpt Frédérique Arnold naar herinneringen, voorwerpen en de mensen om haar heen, op zoek naar een groots en meeslepend leven. Een solo waarin Frédérique ontroert, inspireert en prikkelt met zang en gesproken woord om (de) liefde te vinden en haar onzekerheid te overwinnen. Frédérique's roots liggen in de musical. De laatste jaren heeft ze zich meer gericht op kleinkunst en stond ze o.a. in de halve finale van het 28ste Groninger Studenten Cabaret Festival, won de Persoonlijkheidsprijs bij het Utrechts Cabaret Festival en stond ze in de finale van het Schager Cabaret Festival 2015.

  Website

 • Jaap van de Slunt

  Jaap van de Slunt

  Jaap sings Sinatra

  Aan het zingen van de liedjes van Frank Sinatra beleeft Jaap, geboren en getogen in Hoenderloo, bijzonder veel plezier en wil dat ook heel graag in Ugchelen laten horen omdat hij vindt dat deze “Crooner” liedjes gewoon gezongen moeten blijven worden. Als gitarist / zanger speelt Jaap ook nog in de band “Bajoes”. Hier maakt hij samen met drie anderen zelf de liedjes en melodieën.

  Website

 • Miriam Moczko

  Miriam Moczko

  Muziek als antwoord

  Miriam maakt muziek als antwoord op de schoonheid en pijn die ze in het leven tegenkomt. Met haar altviool en een minimaal gebruik van effecten creëert ze landschappen waar haar stem de luisteraar de weg wijst. Haar melodieën zijn doorwoven van melancholie en hoop. In haar teksten is ze altijd op zoek naar een diepgaande esthetiek.

  Website

 • Plezier! Theater

  Plezier! Theater

  MindfullMess

  MindfulMess gaat over de warboel in onze hoofden. Maar wat is nou warboel; normaal of absurd? Wij leven in een cirkel en hopen hier in deze voorstelling uit te komen. Graag nemen wij ons publiek mee in de raadsels van innerlijke rust. Een onbestemde reis op een ludieke manier en met een gezonde dosis zelfspot.

  Website

 • Wessel en Younes

  Wessel en Younes

  Meer dan dit wordt het niet!

  ‘Meer dan dit wordt het niet’ is een cabaretprogramma met liedjes over extreme zelfoverschatting, liegen over je vakantieliefdes, Tinderen voor gevorderden, erotiserende weermannen en aprés ski chansons over het leven zelf. Elk lied met een lach, een traan en een refreintje dat hier en daar spontaan wordt meegezongen. Wessel begeleidt Younes op piano en gitaar. Younes schrijft en zingt de liedjes. Dit optreden is verzorgd door Gigant en Orpheus.

  Website

 • Ella en Jade

  Ella en Jade

  Oppervlakkige vriendschappen

  Jade en Ella hebben samen een theater stuk geschreven om oppervlakkige vriendschappen meer aandacht te geven. Social-media laat altijd alles mooier lijken dan dat zaken in werkelijkheid zijn. Zo vonden zij ook dat er wat date-leed naar boven moest worden gehaald om het stuk een hilarisch tintje te geven. Ze zijn super trots en blij dat het stuk zo goed aanslaat waarin ze mooi gebruik kunnen maken van hun verschillende uiterlijke kenmerken en zo karakters kunnen neerzetten.

  Website

 • Rebecca Schoolmeesters

  Rebecca Schoolmeesters

  ELIJAH

  Rebecca maakt voorstellingen over de twee thema’s die elk mens en dier op deze aarde met elkaar verbind, de dood en het leven. Ze maakt de zoektocht naar hoe om te gaan met de dood, terwijl je leeft, bespreekbaar en toegankelijk. Rebecca vindt het belangrijk om op zoek te gaan naar de luchtigheid en schoonheid van het leven, ondanks het noodlot (de dood) dat ons allen te wachten staat.

  Website

 • Vertelgenootschap Apeldoorn

  Vertelgenootschap Apeldoorn

  Luister en geniet!

  Het Vertelgenootschap bestaat sinds 1997. Weliswaar in wisselende samenstelling, maar de passie voor het vertellen van verhalen is gebleven. Dàt is wat ons bindt. We ontmoeten elkaar maandelijks. Tijdens onze bijeenkomsten vertellen we elkaar onze nieuwe verhalen en geven we elkaar feedback, zodat iedere verteller zijn verhaal verder kan laten groeien. Toch blijft elke verteller uniek. Met een eigen voorkeur voor verhalen en een eigen stijl. Waar de een de voorkeur heeft voor een intieme setting, voelt de ander zich aangetrokken tot een groot publiek.

  Website

 • Toneelgroep Graficus

  Toneelgroep Graficus

  De laatste trein

  Wie is die raadselachtige zwerver met zijn duistere profetieën? En wat hebben die gestrande treinreizigers op dat tochtige nachtelijke perronnetje met elkaar te maken? Dat zijn de kwellende vragen in deze beklemmende ghoststory. Treed binnen in de schemerzone, voel de kou van onverwachte mistflarden, observeer de stroomuitval, verbaas je over terugdraaiende klokwijzers maar….STAP NIET IN!!!! NIET IN DIE TREIN……DIE LAATSTE TREIN!!!"

  Website

 • Jasper van Kuijk

  Jasper van Kuijk

  Janus

  In Janus bekijkt Jasper van Kuijk de zaken rigoureus van twee kanten. Want in onze gepolariseerde wereld lijkt het wel steeds óf-óf, maar het is natuurlijk net zo vaak én-én. Daarom laat hij zijn compromisloze nuance los op de actualiteit. Jasper van Kuijk is cabaretier, columnist, ontwerper en wetenschapper. Hij won Cameretten, schreef mee aan Koefnoen en schrijft in de Volkskrant wekelijks de column ‘Hoe moeilijk kan het zijn?’. Daarin fileert hij op humoristische wijze ontwerpfouten. Ook in zijn voorstellingen vind je die combinatie van lichtvoetigheid en scherpte. Dus kom genieten van cabaret om bij naar voren te leunen, dat én ergens over gaat én vermaakt.(foto: Roel van Tour)

  Website

 • Aerial Studio

  Aerial Studio

  The Elements

  De artiesten van Aerial Studio nemen je mee in de wereld van de elementen; water, vuur, lucht en aarde, door middel van dans en bewegen. Maar niet zomaar dans, ze combineren dans met verschillende vormen van luchtacrobatiek, flexibiliteit en dynamische bewegingen. Deze diverse en spectaculaire show mag je zeker niet missen. Laat je verrassen door een cirque du soleil geïnspireerde show.

  Website

 • Michiel Teijgeler

  Michiel Teijgeler

  De didgeridoo - wat kun je er mee?

  Michiel staat bekend om zijn krachtige groovende manier van spelen. Hij laat zich inspireren door ritmes van over de hele wereld die hij weet te vertalen naar pompende beats op de didgeridoo. Hij integreert Indiase maatsoorten tot meditatieve ontspannen muziekpatronen en Afrikaanse drumbeats met hip hop, funk en zelfs techno! Een zo’n groot mogelijk publiek kennis laten maken met de mogelijkheden van de didge is zijn doel. Met zijn ruim 20 jaar ervaring weet hij het publiek te betrekken bij zijn spel en mee te nemen op een muzikale reis waar menigeen niet stil kan blijven staan. Want dansbegeleiding, dat is waar de didge voor bedoeld is!

  Website


Bij ieder passe-partout!

In de pauzes

 • Laroux

  Laroux

  Gekanteld Gras

  Laroux opent de Theaterstraat en speelt tijdens de pauzes. Lenny Laroux speelt accordeon, trekzak, talking drum, melodica en de fujara (Slowaakse fluit) en wordt daarbij begeleid door De Meute: Peter de Frankrijker (gitaar, mandoline en zang), Erik van Es (bas en zang),Ed van Emmerik (mondharp en mandoline), Wouter Kuyper (trekzak, fluiten en doedelzak) en Baaf Stavenuiter (percussie, slap-top cajon en zang)

  Website

 • Lotte de Jong

  Lotte de Jong

  Elke pauze te beluisteren

  Lotte de Jong is een beginnend artiest. Met de afwisseling van eigen nummers en covers, laat ze jou genieten van haar unieke geluid. Lotte speelt covers van Bob Marley tot Ed Sheeran en van Ben Howard tot Amy Winehouse.

  Website

 • Guus Essers Band

  Guus Essers Band

  Een band die zorgt voor een geweldige afsluiting.

  De Guus Essers Band treedt op met vier personen die samen vele soorten repertoire ten gehore kunnen brengen. Muziek uit de zeventiger jaren, uit de jaren tachtig of negentig maar ook het hedendaagse genre. Voor elk wat wils, een prima band om de Theaterstraat Ugchelen 2018 mee af te sluiten.

  Website